Het Motorrijbewijs halen

Motorrijbewijs in 3 stappen:

  1. Je begint met een techniekles en zodra je zelf kunt rijden beginnen we met het leren van de 12 bijzondere verrichtingen voor het examen AVB (voertuigbeheersing)
  2. Voordat je het tweede examen (AVD) mag doen moet je het theoriecertificaat A behalen voor de motor. Je certificaat blijft 1,5 jaar geldig.
  3. Na het behalen van AVB (voertuigbeheersing) mag je de weg op en leer je alles over je plaats op de weg en verkeerssituaties voor het examen AVD (verkeersdeelneming)
Welke categorieën zijn er:

Het A-rijbewijs voor motoren en gemotoriseerde driewielers wordt opgedeeld in 3 categorieën (A1, A2 en A).

Je bent 18 jaar:

Categorie A1 (lichte motor 11 kw): dit rijbewijs kunt je halen vanaf de leeftijd van 18 jaar door het behalen van het AVB en het AVD examen 

Je bent 20 jaar of ouder:

Categorie A2 (middelzware motor tot 35 kw): Als je 20 bent kun je het rijbewijs van de categorie A2 halen door het behalen van het AVB en het AVD examen. Heb je al 2 jaar een A1 rijbewijs dan hoef je alleen het AVD examen te halen.

Je bent 24 jaar of ouder:

Categorie A (zware motor): als je 2 jaar een rijbewijs van de categorie A2 hebt, kun je het rijbewijs van de categorie A halen vanaf de leeftijd van 22 jaar door een AVD examen. Je kunt voor categorie A ook rechtstreeks examen doen vanaf de leeftijd van 24 jaar, je doet dan AVB en AVD examen.

 

Geef een reactie