Verkeersdeelneming (AVD)

Na het behalen van het examen voertuigbeheersing (AVB) ga je de weg op om je voor te bereiden op het 2e examen verkeersdeelneming (AVD).

De examinator let op je kijkgedrag, plaats op de weg en of je rekening houdt met andere weggebruikers.

De lessen kennen 3 thema’ s :

  1. Je motor rijklaar maken, de bediening en het wegrijden (voorbereiding, techniek)
  2. Voertuigbeheersing (kijktechniek/remmen/volgafstand/inhalen/afslaan)
  3. Veiligheid (anticiperen en besluitvaardig rijgedrag)

Motorrijschool GT organiseert regelmatig een technische lesavond om je bekend te maken met de techniek van een motor en hoe je je motor moet onderhouden, de zogenaamde Bravok avond (Banden, Remmen, Accu, Verlichting, Oliepeil, Ketting). Voor je examen Verkeersdeelneming krijg je van de examinator enkele vragen over je motor voordat je mag wegrijden.

Over het Examen verkeersdeelneming:
Het praktijkexamen verkeersdeelneming voor de motor duurt 55 minuten. Eerst volgt een inleidend gesprek met de examinator in het examencentrum. Dan volgen op het parkeerterrein de ogentest en een aantal voorbereidings- en controlehandelingen bij de examenmotor.
Daarna gaat de examenrit van start.

De examinator en uw rij-instructeur volgen in een auto. De examinator let onder meer op kijkgedrag, de plaats op de weg en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. Direct na afloop van het examen verkeersdeelneming vertelt de examinator in het examencentrum de uitslag.
 

Geef een reactie