Hoe haal je je motorrijbewijs

Je kunt kiezen voor een losse les of een lespakket.

Op welke leeftijd mag je starten met het motorrijbewijs?
Voor de lichte motor (A1) kun je vanaf 17 jaar beginnen met rijlessen. Voor de middelzware motor (A2) kan dat vanaf 19 jaar als je al een A1-rijbewijs hebt. Heb je nog geen A1-rijbewijs, dan kan dat vanaf 20 jaar. Voor de zware motor (A) kan het vanaf 21 jaar.

Hoe verloopt een les bij Motorrijschool GT

De eerste lessen rij je achterop bij de instructeur mee naar het oefenterrein om te leren schakelen, optrekken en remmen. Kun je veilig de weg op, dan rij je op je eigen motor voor de instructeur uit. Iedere AVB les start met een uitleg welke oefeningen je gaat doen. Daarna rij je naar het oefenterrein in Katwijk waar je meerdere voertuigbeheersing verrichtingen gaat oefenen. Onderweg naar het terrein leer je ook alvast de vaardigheden die nodig zijn voor je verkeersdeelneming examen.

Welke examens heb ik nodig voor een motorrijbewijs ?

Theorie A, het examen Voertuigbeheersing (AVB) en het examen Verkeersdeelneming (AVD)

  1. Reserveer hier je theorie examen Als je in het bezit bent van een autorijbewijs dan mag je wel alvast lessen nemen voor het examen voertuigbeheersing.
  2. Machtig de rijschool via Digid voor het praktijkexamen
  3. Het examen voertuigbeheersing. Je leert 12 bijzondere verrichtingen op een oefenterrein in Katwijk. Het examen bestaat uit 7 oefeningen. Bekijk de oefeningen op de website van het CBR
  4. Na het halen van het examen voertuigbeheersing start je met lessen Verkeersdeelneming.
  5. De laatste stap is het examen Verkeersdeelneming vanaf het CBR in Leiden. Uitleg AVD examen